Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι η αυτοέκδοση;

Στη παραδοσιακή μορφή έκδοσης ενός βιβλίου, ο εκδοτικός οίκος διάλεγει το σύγγραμα και δίνει μια προκαταβολή στο συγγραφέα για τα συγγραφικά δικαιώματα. Επίσης ο εκδοτικός δίνει ποσοστά στο συγγραφέα επι των πωλήσεων του βιβλίου μόλις πουληθούν κομμάτια στην αγορά.

Στην αυτοέκδοση, ο ενδιαφερόμενος επιλέγει πως θα επενδύσει χρόνο και χρήματα για να εκδώσεις το βιβλίο σου και να γίνει ο δικός του εκδοτικός. Πάντα σε συνεργασία με έμπειρα τμήματα παροχής υπηρεσιών που συνεχίζουν να υπηρετούν τοσο το παραδοσιακό όσο και το νέο αυτό μοντέλο της αυτοέκδοσης.

Γιατί αυτοέκδοση;

Όλο και περισσότεροι συγγραφείς και ακόμα και αυτοί που είχαν προηγουμένως ακολουθήσει την παραδοσιακή οδό, ανακαλύπτουν πως η αυτοέκδοση είναι όχι μόνο όλο και πιο οικονομική, αλλά μπορείς να έχεις και ένα επαγγελματικό φτιαγμένο βιβλίο για το οποίο θα μπορείς να είσαι περήφανος.
Με τη διάδοση οικονομικών υπηρεσιών έκδοσης βιβλίων το μοντέλο που λειτουργεί πιο αποδοτικά σήμερα είναι αυτό του συγγραφέα-εκδότη σαν μια οντότητα.

Είναι εύκολη η αυτοέκδοση;

Είναι μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία. Αν έχεις δημιουργήσει ένα flyer ή κάποιο πανό στη ζωή σου μέχρι στιγμής τότε έχεις ήδη μια εμπειρία απο αυτοέκδοση. Η δημιουργία ενός βιβλίου βέβαια περιέχει αρκετή παραπάνω δουλειά και την προυπόθεση ότι είσαι έτοιμος να ξεπεράσεις την αδράνια του να κάθεσαι και να εύχεσαι το βιβλίο σου να είχε εκδοθεί απο έναν εκδοτικό.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αυτοέκδοσης;

1.Έχεις τον πλήρη έλεγχο στο περιεχόμενο, το σχεδιασμό και την προώθηση του βιβλίου σου.
2.Έχεις αποκλειστικά δικαιώματα στο σύγγραμά σου.
3.Κερδίζεις όλα τα έσοδα απο τις πωλήσεις των βιβλίων σου.
4.Μπορείς να έχεις τη δυνατότητα να εκμεταλευτείς κομμάτια αγορας που ένας μεγάλος εκδότης θα αγνοούσε, λόγω της ενασχόλησής σου ή εμπειρίας σε μια συγκεκριμένη κατηγορία ή κλάδο και επειδή έχεις πάθος για το βιβλίο σου.
5.Το βιβλίο σου μπορεί να έχει μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας απλά επειδή εσύ ασχολείσαι πιο εστιασμένα με την προώθησή του απότι ένας εκδότης που έχεις εκατοντάδες άλλους τίτλους να προωθήσει.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω όποιες υπηρεσίες θέλω απο αυτές που προσφέρετε ή πρέπει να ακολουθήσω ένα απο τα προγράμματά σας;

Στο youpub.gr έχετε την ελευυθερία θα διαλέξετε όποιες και όσες απο τις υπηρεσίες εσείς επιθυμείτε. Έχουμε μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών που προσφέρουμε και ύστερα απο συνενόηση μαζί σας μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα πακέτο υπηρεσιών που θα πληρεί με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες σας.

Πως καθορίζεται η τιμή και τα ποσοστά του βιβλίου;

Όταν εκδοθεί το βιβλίο, ο συγγραφέας καθορίζει την τιμή και τα ποσοστά με τη βοήθεια και συμβουλές απο το έμπειρο τμήμα πωλήσεών μας. Αν ο συγγραφέας πουλήσει το βιβλίο του ο ίδιος τότε θα έχει το 100% των κερδών και μόνο στην περίπτωση που γίνεται η διάθεση απο το δικό μας δίκτυο θα υπάρξει ένα ποσοστό επι των πωλήσεων (δείτε περισσότερα εδώ)

Μπορώ να εκδώσω το βιβλίο μου σε άλλες γλώσσες;

Βεβαίως. Παρέχουμε υπηρεσίες έκδοσης και προώθησης ενός βιβλίου σε άλλες γλώσσες και διεθνής αγορές.