Το καλύτερο δώρο που μπορείς να προσφέρεις σήμερα

Το καλύτερο δώρο που μπορείς να προσφέρεις σήμερα

Έχω πάρει μια δεσμίδα απο τις προσκλήσεις** που έχουμε εκτυπώσει εδώ στο youpub και μοιράζω σε κόσμο που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για αυτοέκδοση σε κουβέντα μας στο παρελθόν αλλά και σε πολλούς νέους που φαίνεται να ενδιαφέρονται.

Θέλω να βολιδοσκοπήσω την κατάσταση και να δω πώς αντιδρά ο κόσμος σε αυτή τη σχετικά νέα υπηρεσία που κερδίζει συνεχώς έδαφος παγκόσμια.

Παρατηρώ πως υπάρχει ιδιαίτερα θετικό κλίμα, μιας και οι περισσότεροι που μιλάω ή τους δίνω το flyer το βλέπουν με ενθουσιασμό, ενώ ορισμένοι ενδιαφέρονται να μάθουν μερικές παραπάνω πληροφορίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τι είναι όμως η αυτοέκδοση και ποιόν ενδιαφέρει;

Παραδοσιακά η έκδοση ενός βιβλίου ενδιέφερε τον επίδοξο συγγραφέα που έχει πλάσει έναν κόσμο, έχει στήσει μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος και θέλει να την διακινήσει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού.

Πλέον όμως τα κόστη παραγωγής που έχουν πέσει, έχουν καταστήσει δυνατή την έκδοση ενός βιβλίου σε λογικές τιμές για κάθε είδους ενδιαφερόμενο, αναγνώστη και μη.

Αναφέρομαι εδώ και στο μη αναγνωστικό κοινό γιατί θέλω να εστιάσω στην κατηγορία του δώρου που είναι πιο γενική και καλύπτει μεγαλύτερο εύρος απο αυτή του βιβλίου σαν προϊόν.

Ένα βιβλίο που θα μπορούσε ο καθένας να προτιμήσει σα δώρο από ένα σερβίτσιο για το σπίτι, φαγώσιμα κάθε είδους, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα πολλά.

Η διαφορά ενός βιβλίου {αυτοέκδοσης} σε σχέση με πολλά άλλα προϊόντα και αυτή που του δίνει υπεροχή σα δώρο είναι πως το περιεχόμενό του ταυτίζεται προσωπικά με αυτόν που το προσφέρει και η ικανοποίηση είναι πολύ μεγαλύτερη.

π.χ Όταν ένας εκπαιδευτικός ήθελε να χαρίσει ένα δώρο στα παιδιά του δημοτικού, θυμάμαι έφτιαχνε ένα αναμνηστικό λεύκωμα για κάθε παιδί με ξεχωριστές στιγμές το οποίο και μας συντρόφευε για καιρό.

Έτσι ένα βιβλίο σα δώρο αγγίζει πολύ βαθύτερα το δημιουργό αυτού αλλά και αυτόν που το δέχεται σαν κάτι πιο προσωπικό και προσεγμένο, στο οποίο έχει αφιερωθεί χρόνος και πνεύμα.

Επίσης δεδομένης της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας και της αυξανόμενης χρήσης ηλεκτρονικών μέσων αλλά και αποδοχής βιβλίων ηλεκτρονικής μορφής, το βιβλίο στη φυσική μορφή που το ξέρουμε θα τείνει να γίνεται όλο και πιο πολύ αγαθό πολυτελείας που μόνο σα δώρο θα μπορεί να σταθεί και να προσφερθεί σε κάποιον.

Το βιβλίο σαν δώρο λοιπόν είναι μια επανάσταση, αφού δεν απευθύνεται μόνο σε αυτόν που έχει το «μικρόβιο» να δει το βιβλίο του τυπωμένο (επίδοξο συγγραφέα), αλλά και στον κύριο Νίκο που θέλει να απαθανατίσει στιγμές της ζωής του και να τις χαρίσει στον κύκλο του, στην κυρία Μαρία που θέλει να συγκεντρώσει κάπου όλες τις συνταγές που μάζευε καιρό και να τις προσφέρει στα παιδιά της και στους φίλους της, σε εκείνον που του αρέσει να μοιράζει τις ιδέες του σε φίλους και γνωστούς, και εν ολίγης σε όποιον έχει έμπνευση ή ανάγκη να δημιουργήσει περιεχόμενο και να το επικοινωνήσει στον κόσμο.

Έχετε μια ωραία οικογενειακή ιστορία που θέλετε να την καταγράψετε για τα παιδιά, τα εγγόνια, τα ανίψια σας, την κοινότητά σας;
Θέλετε να γράψετε την προσωπική σας ιστορία, την πορεία σας από την παιδική σας ηλικία μέχρι σήμερα, για να την μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας;
Έχετε κάνει μία μελέτη, επιστημονική ή οποιουδήποτε είδους που θέλετε να την καταχωρίσετε ώστε να μη χαθεί η γνώση και η εμπειρία σας;

Αν πιστεύεις ότι έχεις το περιεχόμενο, κάνε το πρώτο βήμα πατώντας ΕΔΩ

** Δες την πρόσκληση πατώντας ΕΔΩ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *